Holterweg 2
7418 EB Deventer
info@hetdeventerwijnhuis.nl
Advies nodig? 0570 614 737
De ultieme wijnbeleving
voor iedereen
Wijn advies

U weet wat u wilt gaan eten, maar u weet nog niet welke wijn u daarbij wilt gaan drinken. Laat ons weten wat uw gerecht is en wij sturen u een bericht met een passend advies.

Vraag advies

Proef op de Kunst

Welkom bij ‘Proef op de Kunst’.

groep 2.jpeg

Steun je lokale kunstenaar!

Vanwege het coronavirus komen de kunstenaars er helaas al een lange tijd bekaaid van af. Voor de kunstliefhebbers onder ons, geldt eigenlijk precies hetzelfde! Veel exposities, kunstfestiviteiten, galeries, etc. houden al maanden lang genoodzaakt de deuren gesloten en het is nog onzeker wanneer alles gewoon weer open mag.

Desondanks staat de kunstwereld verre van stil en het voordeel van 'Proef op de Kunst' is dat het zich in de entreehal van Het Deventer Wijnhuis bevindt. Dus tijdens de openingstijden gewoon bezocht kan worden!

De werk van de tweede ronde kunstenaars is te zien en te koop.
Het is een mooi gevarieerd en betaalbaar aanbod geworden.

Natuurlijk volgen we de maatregelen van het RIVM met betrekking tot Covid 19.


Maak kennis met onze nieuwe exposanten:


JUDITH VELDHOEN

Judith’s werk gaat over verhalen. Verhalen die van iedereen kunnen zijn. Losse snippers van emoties die aan de oppervlakte van het universele liggen. Verhalen over binnenkant en buitenkant. De afgebeelde figuren lijken ogenschijnlijk afgezonderd in hun eigen verhaal maar zijn daarin niet alleen.

Het verhaal gaat over overeenkomsten, tussen kijker en afbeelding. Ze tonen een binnenwereld en hun kwetsbaarheid. Judith zoekt in beelden van stilte en eenvoud, veelal mensfiguren die zich laten zien door middel van wat ze dragen, hoe en waarmee ze zich tonen. Er ontstaan vaak meerdere portretten, zonder titel, het is aan de kijker wat en wie hij ziet. Het gaat niet over een eigen kleine wereld maar om iets groters dat zich in/aan ons kan laten zien.
website: www.judithveldhoen.nl

 

THEO URBACH

Theo is zowel beeldend kunstenaar als beeldend fotograaf.
Als beelddenker maakt hij gebruik van allerlei beelden die voorbij komen.
Hij vindt het soms lastig om deze beelden goed te verwoorden omdat alles voor een groot gedeelte op gevoel gaat. En naar mate hij ouder wordt komen er steeds meer gevoelskleuren voorbij en deze worden steeds duidelijker en inzichtelijk in zijn ‘Beelddragers’ die nu te zien zijn bij ‘Proef op de Kunst’.
Iedere ‘Beelddrager’ is een mono print, een unicum. website: www.urbach.nl

 

EDITH MADOU

Van keramiek maakt Edith figuratieve beelden met een humoristische inslag. Inspiratie haalt ze uit het nostalgische en gezellige leven van alledag, de geschiedenis van de Nederlandse visserij en oer Hollandse gewoontes en gebruiken. Altijd zoekend naar een humoristisch herkenbaar beeld. website: www.edithmadou.nl


BERNI BIERENS

Berni is actief bezig als zelfstandig kunstenaar sinds 2001. In 2012 heeft ze ‘Bibekunst’ opgericht. ‘Bibe’ staat voor Beeld in beweging. Kenmerken van haar werk zijn rafels, verval, imperfectie, vergankelijkheid, kwetsbaarheid, verstilde schoonheid en contrast van licht en donker. Personen die in haar werk voorkomen zijn vaak eenlingen, die in hun eigen wereld leven en daarmee onderdeel van een verhaal zijn.
website: www.bernib.exto.nl

 

GINY JANS

Giny is mixed media kunstenaar. Ze vindt het prettig om zichzelf constant uit te dagen, zichzelf in beweging te houden; ze houdt van verandering. Doordat ze thematisch werkt, vaak series maakt en regelmatig met nieuwe projecten start, is haar werk divers en veelomvattend. website: www.ginyjans.com

 

Blijf op de hoogte

Volg onze aanbiedingen!